Social Media

Hoplr : the next big thing?

Hoplr is een digitaal platform dat informatie bevat van jouw stad of gemeente. Hoplr is een sociaal netwerkplatform dat niet vertrekt uit individuen maar vanuit een plaats en is volledig reclamevrij. Op Hoplr heeft elke Vlaamse gemeente of stad zijn eigen profielpagina. Voor een groter overzicht kan je ook naar  regio’s of landen hoppen. De kracht van dit netwerk zit hem vooral in de lokale informatie die vanuit de mensen zelf komen. Men rekent dus op de solidariteit en de verbondenheid tussen de lokale bevolking.
Hiermee wil Hoplr de versnippering van informatie op allerlei kanalen tegengaan en zo wil Hoplr gaan voor een 100% lokale bereik.
  • Text Hover
Op elke profielpagina kan je telkens zes functies terugvinden.
- Shout : De makkelijkste manier om de mensen in uw stad of gemeente te bereiken. Je kan er lokale dingen melden, vragen stellen of zelfs deelnemen aan discussies
- Idee : Heb je een idee om je stad socialer, veiliger of mooier te maken dan kan je het hier in de groep lanceren en peilen naar de interesse van je buren.
- Meldingen : Wil je je buurt veiliger of aangenamer maken door het melden van problemen dan kan je dat hier doen.
 - Zoekertjes : Een plaats waar je makkelijk zoekertjes kan plaatsen. Dit kanaal is zeer geschikt om snel iets binnen je omgeving te vinden om zelf wat van de hand te doen.
 - Evenementen : Een plaats waar het zeer eenvoudig is om lokale evenementen op te zoeken of te delen. Met handig kalenderoverzicht van alle evenementen in je buurt.
 - Promoties : Momenteel in ontwikkelingsfase. Men kan wel al een business account aanvragen.

  • Text Hover
Hoplr is ondertussen ook al met een ander project bezig en dat begin volgende zomer zal starten.
Hiervoor is een samenwerking aangegaan met Facebook en heeft betrekking op het nieuwe Oculus Rift spitstechnologie. Dit zou ongeveer 600 miljoen euro kosten. Hiermee willen ze beginnen om de mooiste plekken van Vlaanderen voor iedereen beschikbaar te stellen. Update : Op 11/09/14 is Hoplr uit 450 andere kandidaten verkozen tot de één van de 10 beloftevolle startups in het acceleratorprogramma van Telenet Idealabs. In dit programma krijgen ze intensieve coaching en elk een financiële injectie van 25.000 euro voor het verder uitwerken van hun plannen. Na het dit acceleratorprogramma kunnen zij opnieuw voor een jury komen waarin de beste projecten zullen weerhouden worden. Deze kunnen dan een groeiprogramma volgen waarbij ze een onderstuning krijgen van 50.000€ om hun project om te zetten in een bedrijf. 
Het Laatste Nieuws : Jongeren lanceren sociaal netwerk 


Bizidee : Kanaal Z video 
Telenet Idealabs : http://telenetidealabs.be/