Google updates: Een overzicht en het laatste nieuws

Introductie tot Google updates

Google algorithm updates - Google updates Een overzicht en het laatste nieuws​

Google updates zijn cruciaal voor iedereen die actief is op het internet. Deze updates kunnen aanzienlijke gevolgen hebben voor de zichtbaarheid van websites in zoekresultaten. Zoekmachine Optimalisatie (SEO) is dus een continu proces. Maar wat zijn Google updates precies, en waarom zijn ze zo belangrijk?

Wat zijn Google updates?

Google updates zijn wijzigingen die Google aanbrengt in zijn algoritmes en systemen om zoekresultaten te verbeteren. Het doel is om gebruikers de meest relevante en kwalitatieve content te bieden. Deze updates kunnen variëren van kleine aanpassingen tot grote overhauls die de SEO-wereld op zijn kop zetten.

Belangrijke Google updates door de jaren heen

Panda

In 2011 introduceerde Google de Panda-update, gericht op het belonen van kwalitatieve content en het bestraffen van sites met dunne of dubbele content. Dit was een keerpunt voor SEO, waarbij de focus meer op contentkwaliteit kwam te liggen.

Penguin

De Penguin-update, gelanceerd in 2012, had als doel webspam en manipulatieve linkbuildingpraktijken aan te pakken. Websites die gebruikmaakten van onnatuurlijke links zagen hun rankings aanzienlijk dalen.

Hummingbird

Hummingbird, geïntroduceerd in 2013, verbeterde het begrip van zoekintenties en contextuele betekenis van queries. Dit zorgde voor een verschuiving naar meer natuurlijke taalverwerking en semantisch zoeken.

BERT & AI-updates

Met de introductie van BERT in 2019 en latere AI-gerelateerde updates, is Google nog beter in staat om de nuances in taalgebruik te begrijpen. Dit heeft grote implicaties voor hoe content geschreven en geoptimaliseerd moet worden voor SEO.

De impact van Google updates op SEO-strategieën

Google updates dwingen webmasters en SEO-specialisten om hun strategieën regelmatig te herzien. Websites die zich niet aanpassen, riskeren een daling in rankings en zichtbaarheid.

Aanpassen aan Google updates

Contentkwaliteit

Na elke grote update wordt het duidelijker dat Google waarde hecht aan hoogwaardige, informatieve content. Het produceren van waardevolle content is essentieel geworden.

Technische SEO

Updates benadrukken ook het belang van technische SEO, inclusief mobiele compatibiliteit, snelle laadtijden en een veilige verbinding.

Gebruikerservaring

Gebruikerservaring is een andere factor die steeds belangrijker wordt. Sites die een positieve ervaring bieden, zoals door intuïtieve navigatie en toegankelijkheid, worden beloond.

De impact van Google updates op SEO-strategieën

Terwijl technologie evolueert, zullen toekomstige Google updates waarschijnlijk nog meer nadruk leggen op gebruikerservaring, AI en machine learning. Het bijhouden van deze trends is cruciaal voor het succes van elke SEO-strategie.

Hoe blijf je up-to-date met Google updates?

Het volgen van SEO-nieuwsbronnen, deelnemen aan forums en het gebruik van Google’s eigen tools zijn effectieve manieren om op de hoogte te blijven van nieuwe updates.

Google voert regelmatig updates uit aan zijn algoritmen, inclusief zowel grote als kleine aanpassingen. De frequentie van deze updates kan variëren. Grote updates, zoals de Core Updates, worden meestal enkele keren per jaar uitgevoerd. Daarnaast zijn er talloze kleinere updates en aanpassingen die continu plaatsvinden, soms dagelijks, om de zoekresultaten te verbeteren en relevanter te maken voor gebruikers.

Hoewel Google niet altijd specifieke details of de exacte timing van elke update bekendmaakt, informeert het bedrijf de gemeenschap vaak over significante wijzigingen die een aanzienlijke impact kunnen hebben op de zoekresultaten. Webmasters en SEO-professionals houden deze updates nauwlettend in de gaten, aangezien ze invloed kunnen hebben op de zichtbaarheid en ranking van websites in de zoekresultaten.

Het is daarom belangrijk voor website-eigenaren en SEO-specialisten om op de hoogte te blijven van de laatste updates en beste praktijken te volgen voor zoekmachineoptimalisatie, om zo hun websites zo goed mogelijk af te stemmen op de richtlijnen van Google.

Google voert regelmatig updates uit aan zijn algoritmen, variërend van kleine dagelijkse aanpassingen tot grote updates die aanzienlijk kunnen beïnvloeden hoe zoekresultaten worden gerangschikt en weergegeven. Het verschil tussen een grote en een kleine Google-update kan als volgt worden samengevat:

 1. Grote Updates (Core Updates):

  • Impact: Grote updates hebben vaak een aanzienlijke impact op de zoekresultaten. Ze kunnen leiden tot merkbare verschuivingen in de rangschikking van websites op de resultatenpagina's van Google.
  • Doel: Deze updates zijn bedoeld om de algehele kwaliteit van de zoekresultaten te verbeteren. Ze richten zich op verschillende aspecten, zoals het begrijpen van zoekopdrachten, de relevantie van pagina-inhoud, de gebruikservaring, en de betrouwbaarheid van bronnen.
  • Frequentie: Grote updates worden minder vaak uitgevoerd, meestal enkele keren per jaar. Google kondigt deze updates vaak van tevoren aan of bevestigt ze kort nadat ze zijn uitgerold, vanwege hun potentiële impact op de zoekresultaten.
  • Voorbeelden: Voorbeelden van grote updates zijn de Panda-update (gericht op contentkwaliteit), de Penguin-update (gericht op linkkwaliteit), en de BERT-update (gericht op het verbeteren van het begrip van natuurlijke taal).
 2. Kleine Updates:

  • Impact: Kleine updates zijn meestal minder merkbaar en hebben een kleinere impact op de zoekresultaten. Ze zijn bedoeld om specifieke problemen aan te pakken of kleine verbeteringen aan te brengen.
  • Doel: Deze updates richten zich vaak op het verfijnen van specifieke onderdelen van het algoritme of het corrigeren van fouten die zijn geïdentificeerd in de manier waarop zoekresultaten worden gegenereerd en weergegeven.
  • Frequentie: Kleine updates vinden veel vaker plaats, soms dagelijks. Google voert voortdurend aanpassingen uit om zijn zoekmachine te optimaliseren en te verbeteren, maar deze veranderingen zijn vaak zo subtiel dat ze onopgemerkt blijven door het grote publiek.
  • Voorbeelden: Voorbeelden van kleine updates zijn aanpassingen om specifieke soorten zoekmisbruik aan te pakken, verbeteringen in lokale zoekresultaten, of kleine wijzigingen in hoe bepaalde soorten informatie worden gerangschikt.

Het belangrijkste verschil tussen grote en kleine updates is dus de omvang van hun impact op de zoekresultaten en de frequentie waarmee ze worden uitgevoerd. Grote updates hebben de potentie om de SEO-strategieën van websites aanzienlijk te beïnvloeden, terwijl kleine updates meer gericht zijn op het verfijnen en optimaliseren van de zoekervaring.

Om te bepalen of uw website is beïnvloed door een Google-update, kunt u de volgende stappen volgen:

 1. Controleer uw websiteverkeer: Gebruik analytics tools zoals Google Analytics om te kijken of er significante veranderingen zijn in uw websiteverkeer rond de tijd dat de Google-update werd uitgerold. Een plotselinge en aanhoudende stijging of daling in verkeer kan wijzen op invloed van een update.

 2. Vergelijk de datums van updates: Google kondigt vaak de uitrol van grote updates aan via hun officiële kanalen, zoals het Google Search Central Blog of Twitter. Door de datums van veranderingen in uw websiteverkeer te vergelijken met de datums van bekende Google-updates, kunt u bepalen of er een correlatie bestaat.

 3. Analyseer de rangschikking van uw zoekwoorden: Gebruik SEO-tools zoals SEMrush, Ahrefs, of Google Search Console om veranderingen in de rangschikking van uw belangrijkste zoekwoorden te monitoren. Aanzienlijke verschuivingen in zoekwoordposities kunnen wijzen op de impact van een Google-update.

 4. Bekijk de industrie rapporten en forums: SEO-gemeenschappen en -forums, zoals Moz, Search Engine Journal, of WebmasterWorld, delen vaak ervaringen en analyses wanneer er een Google-update plaatsvindt. Door deze discussies te volgen, kunt u inzichten krijgen over de impact van de update en of andere websites vergelijkbare veranderingen ervaren.

 5. Beoordeel de kwaliteit en relevantie van uw content: Veel Google-updates richten zich op de kwaliteit en relevantie van websitecontent. Beoordeel uw eigen website kritisch om te zien of deze voldoet aan de huidige kwaliteitsnormen van Google, zoals nuttige en informatieve content, gebruiksvriendelijkheid en mobiele compatibiliteit.

 6. Gebruik Google Search Console: Google Search Console biedt waardevolle informatie over de prestaties van uw site in Google's zoekresultaten. Controleer op meldingen of waarschuwingen die kunnen wijzen op specifieke problemen die uw site mogelijk negatief beïnvloeden na een update.

Door deze stappen te volgen, kunt u een beter inzicht krijgen in of en hoe uw website is beïnvloed door een Google-update. Het is belangrijk om te onthouden dat zoekmachineoptimalisatie (SEO) een doorlopend proces is en dat het aanpassen van uw strategieën na het identificeren van de impact van een update cruciaal is voor het behouden of verbeteren van uw websitepositie in zoekresultaten.

Als je website negatief is beïnvloed door een Google-update, zijn er verschillende stappen en beste praktijken die je kunt volgen om te herstellen en je rankings te verbeteren. Hier zijn enkele aanbevelingen:

 1. Analyseer de Impact:

  • Begin met het analyseren van je websiteverkeer en zoekrangschikkingen om te begrijpen welke delen van je site zijn getroffen. Gebruik tools zoals Google Analytics en Google Search Console om veranderingen in het verkeer, de bounce rate, en de prestaties van specifieke pagina's te identificeren.
 2. Begrijp de Update:

  • Probeer te begrijpen wat de focus was van de Google-update. Google publiceert soms informatie over grote updates, inclusief de doelen en welke aspecten van websites worden beoordeeld. Deze informatie kan helpen bij het identificeren van gebieden die verbetering behoeven.
 3. Verbeter de Kwaliteit van de Inhoud:

  • Zorg ervoor dat alle content op je website van hoge kwaliteit, relevant, en waardevol is voor je bezoekers. Verwijder of herschrijf dunne, verouderde, of weinig informatieve pagina's. Zorg ervoor dat je content beantwoordt aan de zoekintentie van gebruikers.
 4. Optimaliseer voor Gebruikerservaring:

  • Verbeter de gebruikerservaring (UX) op je site. Zorg ervoor dat je website snel laadt, mobielvriendelijk is, en een intuïtieve navigatie heeft. Een positieve gebruikerservaring kan helpen bij het verhogen van de verblijfstijd en het verlagen van de bounce rate.
 5. Controleer Technische SEO:

  • Zorg ervoor dat je website technisch geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Dit omvat het controleren van de crawlbaarheid, het verbeteren van de site-architectuur, het optimaliseren van meta tags, en het zorgen voor een veilige verbinding (HTTPS).
 6. Versterk je Linkprofiel:

  • Evalueer en verbeter je backlinkprofiel. Verwijder schadelijke of spammy backlinks en werk aan het verkrijgen van hoogwaardige, relevante links naar je website.
 7. Pas Aan op Basis van Feedback:

  • Maak gebruik van feedbacktools zoals Google Search Console om te begrijpen hoe Google je site ziet. Let op manuele acties of beveiligingsproblemen en los deze onmiddellijk op.
 8. Blijf Up-to-date met SEO Best Practices:

  • SEO is een constant veranderend veld. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, technieken, en best practices in SEO. Pas je strategieën dienovereenkomstig aan om aan de huidige normen te voldoen.
 9. Geduld en Volharding:

  • Herstel van een Google-update kan tijd vergen. Focus op het gestaag verbeteren van je website en het bieden van waarde aan je gebruikers, in plaats van te zoeken naar snelle oplossingen.
 10. Professionele Hulp:

  • Overweeg het inhuren van een SEO-professional of -agentschap dat ervaring heeft met het herstellen van websites na Google-updates. Zij kunnen inzicht bieden in complexe problemen en specifieke actieplannen ontwikkelen.

Het is belangrijk om te onthouden dat herstel van een negatieve impact door een Google-update begint bij het begrijpen van de update zelf en het identificeren van de aspecten van je website die verbetering behoeven. Door je te richten op het leveren van een uitstekende gebruikerservaring en het volgen van de beste SEO-praktijken, kun je je kansen op een succesvol herstel vergroten.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

8 November 2023

NOVEMBER 2023 REVIEWS UPDATE

Op 8 november is Google begonnen met het uitrollen van de ‘November 2023 Reviews Update’, die de manier waarop Google omgaat met op recensies gebaseerde inhoud zal veranderen. Het bevat echter geen recensies van derden, zoals klantrecensies op product- en servicepagina’s. De Google Reviews Update van november 2023 zorgt voor een paginagewijze beoordeling van blogs, artikelen en andere inhoud die is gemaakt op basis van analyses en meningen. Dat zal de ranglijst en het verkeersvolume van webpagina’s die op recensies gebaseerde inhoud aanbieden, veranderen.

Google Search Central Tweet

8 November 2023

2 November 2023

NOVEMBER 2023 CORE UPDATE

Op 2 november is Google begonnen met het uitrollen van de ‘November 2023 Core Update’, die enkele weken in beslag zal nemen. Het komt zelden voor dat Google twee belangrijke kernupdates zo snel achter elkaar uitbrengt. Google heeft verschillende kernsystemen die het rankingalgoritme vormen. De kernupdate van november 2023 richt zich op de verbetering van een ander kernsysteem dan de kernupdate van vorige maand, zoals bevestigd door Google. Deze kernupdate is er echter doorgaans ook op gericht om de meest relevante en hoogwaardige webpagina’s in hun zoekresultaten te rangschikken.

Google Search Central Tweet

2 November 2023

5 Oktober 2023

OCTOBER 2023 CORE UPDATE

Op 5 oktober begon Google met de uitrol van de ‘Core Update van oktober 2023’, die twee weken in beslag nam en op 19 oktober werd voltooid. De kernupdate heeft tot doel prioriteit te geven aan informatieve, betrouwbare en gezaghebbende inhoud boven laagwaardige inhoud om een verbeterde kwaliteit te garanderen. gebruikerservaring. De kernupdate zal aanzienlijke veranderingen in de ranglijst van de website veroorzaken, net als eerdere kernupdates.

Google Search Central Tweet

5 Oktober 2023

4 Oktober 2023

OCTOBER 2023 SPAM UPDATE

Op 4 oktober begon Google met het uitrollen van de ‘Spam Update van oktober 2023’, die op 20 oktober werd voltooid. Google startte de spamupdate op basis van klachten die hun communityleden hadden ontvangen over spam in zoekresultaten tijdens het zoeken in hun moedertaal, zoals Turks, Chinees, Indonesisch, Hindi, Vietnamees en andere talen. De spamupdate van Google van oktober 2023 heeft tot doel de spamdetectiesystemen verder te verbeteren en dunne en misleidende, spamachtige inhoud uit de zoekresultaten te verwijderen om een betere gebruikerservaring te bieden.

Google Search Central Tweet

4 Oktober 2023

8 Augustus 2023

AUGUST 2023 GOOGLE UPDATE

Op 8 augustus 2023 heeft Google een update uitgebracht om de weergave van enkele rijke resultaten in hun zoekresultaten te wijzigen om een meer consistente en bevredigende zoekervaring te bieden. Google zal met deze update de zichtbaarheid van resultaten met veel veelgestelde vragen verminderen. Deze resultaten zullen alleen beschikbaar zijn voor zeer gezaghebbende overheidssites en gezondheidswebsites. De update beperkt ook de beschikbaarheid van how-to-resultaten tot desktopapparaten. Het zal een week duren voordat de update wereldwijd wordt uitgerold.

Google Search Central

Google Search Central Tweet

8 Augustus 2023

12 April 2023

APRIL 2023 REVIEWS UPDATE

Op 12 april heeft Google de “Reviews Update” uitgebracht. Deze nieuwe update omvat nu niet alleen Product Reviews maar ook reviews over Diensten en Dingen. Ook heeft Google de naam “Product Review Systems” veranderd in “Review Systems”. Het doel hiervan update blijft hetzelfde als eerder, namelijk om erkenning te geven aan recensies van topkwaliteit en een betere gebruikerservaring te bieden.

Google Search Central

Google Search Central Tweet

12 April 2023

15 Maart 2023

MARCH 2023 CORE UPDATE

Op 15 maart kondigde Google de uitrol aan van zijn kernupdate om zijn missie te vervullen: het leveren van nauwkeurige en nuttige zoekresultaten. De kernupdate is niet gericht op specifieke pagina’s of sites, maar richt zich op het verbeteren van de inhoudsbeoordelingssystemen van Google. Als gevolg van deze wijzigingen presteren specifieke pagina’s die voorheen over het hoofd werden gezien, nu beter in de zoekresultaten.

Google Search Central

Google Search Central Tweet

15 Maart 2023

21 Februari 2023

FEBRUARY 2023 PRODUCT REVIEWS UPDATE

Op 21 februari is Google begonnen met het uitrollen van de ‘Productrecensiesupdate’, die ongeveer twee weken zal duren voordat deze volledig is uitgerold. Het doel van het productrecensiesysteem is om erkenning te geven aan recensies van topkwaliteit. Dit soort inhoud moet worden gemaakt door iemand die bekend is met het onderwerp en bieden een gedetailleerde analyse en diepgaand onderzoek in plaats van slechts een samenvatting van verschillende producten. Voor websites met veel productrecensies kan de update alle inhoud op de site evalueren.

Google Search Central

21 Februari 2023

14 December 2022

DECEMBER 2022 GOOGLE LINK SPAM UPDATE

Op 14 december is Google begonnen met het uitrollen van de ‘link-spam-update van december 2022’, die ongeveer twee weken zal duren voordat deze volledig is uitgerold. De link-spam-update heeft tot doel de impact te neutraliseren van onnatuurlijke links die worden gebruikt voor de rangschikking in zoekresultaten met behulp van Google’s SpamBrain. De ranking van websites die onnatuurlijke links gebruiken, kan als gevolg van deze update dalen, omdat spamachtige links worden geannuleerd en eventuele credits die via deze onnatuurlijke links worden doorgegeven, verloren gaan. Deze lancering is van invloed op alle talen.

14 December 2022

5 December 2022

HELPFUL CONTENT UPDATE

Op 5 december is Google begonnen met het uitrollen van de ‘Nuttige inhoudsupdate’, die ongeveer twee weken in beslag zal nemen. De update is bedoeld om betere inhoud te belonen waarbij bezoekers het gevoel hebben dat ze een bevredigende ervaring hebben gehad, terwijl inhoud die niet voldoet aan een De verwachtingen van bezoekers zullen niet zo goed presteren. Dit classificatieproces is volledig geautomatiseerd en maakt gebruik van een machine-learning-model. Het werkt wereldwijd in alle talen.

Google Search Central

5 December 2022

16 November 2022

GOOGLE SEARCH CONSOLE UPDATE

Google Search Console heeft een nieuwe sectie geïntroduceerd voor vermeldingen op het tabblad Shopping, zodat eigenaren van online winkels hun producten kunnen weergeven op het tabblad Shopping op Google. Hierdoor kunnen in aanmerking komende eigenaren van online winkels die productmarkeringen hebben geïmplementeerd, een nieuwe sectie bekijken met de naam Shopping-tabbladvermeldingen. Google zal deze wijziging de komende weken geleidelijk doorvoeren, dus het kan zijn dat u voorlopig geen wijzigingen ziet.

Google Search Central

16 November 2022

19 Oktober 2022

GOOGLE SPAM UPDATE 2022

Op 19 oktober heeft Google de “22 oktober Spam Update” uitgerold. Deze nieuwe update van het zoekrangschikkingsalgoritme richt zich op de meer spamachtige kant van de zoekresultaten. Google zei dat deze update wereldwijd is en dat het ongeveer een week zal duren voordat deze uitrolt en volledig in de zoekresultaten zal worden opgemerkt. Websites die na deze spamupdate met wijzigingen te maken krijgen, moeten hun spambeleid herzien om er zeker van te zijn dat ze voldoen aan de “Spamupdate van 22 oktober”.

Google Search Central

19 Oktober 2022

14 Oktober 2022

GOOGLE UPDATE 2022

Op 14 oktober introduceerde Google Zoeken sitenamen in mobiele zoekresultaten om het gemakkelijker te maken de website te identificeren die aan elk resultaat is gekoppeld. Nu kunnen site-eigenaren de sitenaam van hun voorkeur aangeven met behulp van gestructureerde gegevens op hun startpagina om Google te vertellen wat de sitenaam moet zijn. Gedetailleerde informatie over hoe u dit kunt implementeren, is beschikbaar op de sitenaamdocumentatiepagina van Google.

Google Search Central

14 Oktober 2022

13 Oktober 2022

GOOGLE WEBMASTER UPDATES 2022

Op 13 oktober is Google gestopt met het gebruik van de term ‘webmaster’ in de naam van de site en de nieuwe naam is Google Search Essentials. Het enige dat overblijft op de nieuwe site zijn de “Webmasterrichtlijnen”. Google heeft de site vereenvoudigd door veel van de vroegere richtlijnen te verplaatsen naar specifieke secties in drie categorieën: Technische vereisten, Spambeleid en Belangrijke best practices.

Google Search Central

13 Oktober 2022

13 Oktober 2022

GOOGLE SITE UPDATE 2022

Op 13 oktober kondigde Google aan dat de eerste van de Search Central Live-evenementen op 24 november 2022 in Singapore zouden plaatsvinden. Eerder organiseerde Google evenementen voor site-eigenaren en SEO’s in meer dan 15 landen, met name in regio’s die niet veel zoekconferenties kregen. love in 2019. De registraties voor het komende evenement zijn nu open tot 15 november. Je kunt tijdens dit evenement veel gesprekken verwachten van Googlers en andere sprekers en veel ontmoetingen met je mede-site-eigenaren en SEO’s.

Google Search Central

13 Oktober 2022

14 September 2022

GOOGLE ALGO UPDATE 2022

Op 14 september zal Google het HTTPS-rapport de komende maanden geleidelijk uitrollen in Search Console. Gebruikers kunnen dit rapport gebruiken om inzicht te krijgen in hun HTTPS-pagina’s die op Zoeken worden weergegeven. Het rapport vermeldt ook de problemen die voorkomen dat pagina’s als HTTPS worden weergegeven, samen met voorbeeld-URL’s. Dat levert meer informatie op over de HTTPS-status van de site en maakt het gemakkelijker om te begrijpen welke pagina’s niet via HTTPS worden weergegeven, en waarom niet.

Google Search Central

14 September 2022

13 September 2022

GOOGLE UPDATE 2022

Op 13 september kondigde Google de uitrol aan van hun uitgebreide geschiktheid voor verbeterde productervaringen in Google Zoeken door het gebruik van gestructureerde productgegevens door de websites. Hierdoor kunnen website-eigenaren dezelfde rijke productervaringen ervaren in zoekresultaten die voorheen alleen toegankelijk waren voor Merchant Center-gebruikers en kopers. Google maakt het ook gemakkelijker om de vereisten voor deze ervaringen te begrijpen door hun documentatie en rapportage in Search Console bij te werken.

Google Search Central

13 September 2022

18 Augustus 2022

CONTENT UPDATE 2022

Google heeft de uitrol aangekondigd van hun ‘nuttige inhoudsupdate’, die ervoor zorgt dat Google Search meer originele, nuttige inhoud voor zijn gebruikers toont. Met deze update dringt Google erop aan dat makers van inhoud zich concentreren op het creëren van hoogwaardige, op de mens gerichte inhoud, waarbij prioriteit wordt gegeven aan zoekmachines. Makers van inhoud kunnen ervoor zorgen dat hun inhoud in overeenstemming is met deze nieuwe update door het ‘al lang bestaande advies’ en ‘Richtlijnen’ van Google te volgen om inhoud voor mensen te maken.

Google Search Central

18 Augustus 2022

28 Juni 2022

GOOGLE BOT UPDATE

Google heeft de uitrol aangekondigd van een update met betrekking tot Googlebot-documentatie. Google heeft gedocumenteerd dat de Googlebot alleen de eerste 15 MB ziet tijdens het ophalen van een HTML-bestand, op voorwaarde dat het bestandstype wordt ondersteund door Google Zoeken. Googlebot verzendt die 15 MB aan gegevens voor indexering en de inhoud na de eerste 15 MB wordt door de bot verwijderd. Deze drempel is niet nieuw; Google heeft echter nu hetzelfde gedocumenteerd.

Google Search Central

28 Juni 2022

25 Mei 2022

MAY 2022 CORE UPDATE

Google heeft de uitrol aangekondigd van een kernupdate. De uitrol duurde ongeveer twee weken en werd op 9 juni afgerond. De ranking-flux was op zijn hoogtepunt op de eerste dag van de uitrol. De kernupdate is bedoeld om de algehele zoekresultaten te verbeteren en de relevantie van Google-SERP’s voor alle gebruikers te vergroten. Google heeft de details echter niet bekendgemaakt als standaardpraktijk met maximale kernupdates.

Google Search Central

25 Mei 2022

23 Maart 2022

GOOGLE PRODUCT REVIEWS UPDATE [IMPROVEMENTS]

Google heeft nog een update uitgerold om de rangschikking van productrecensies te verbeteren. Het zal het vermogen van Google om diepgaande, authentieke en hoogwaardige productrecensies te filteren verder verbeteren. Door goede recensies voor de gebruikers te plaatsen, worden hogere conversies verwacht.

Google Search Central Tweet

Writing High Quality Product Reviews

23 Maart 2022

22 Februari 2022

PAGE EXPERIENCE RANKING UPDATE FOR DESKTOP

Google heeft tussen februari en maart 2022 de pagina-ervaringsupdate voor desktopzoekresultaten uitgerold. Nu zal mobielvriendelijkheid geen factor meer zijn voor de ranking op desktop. Ook Core Web Vitals en de bijbehorende drempels zijn van toepassing op de desktopranglijst.

Google Search Central Tweet

22 Februari 2022

17 November 2021

NOVEMBER 2021 CORE UPDATE

In november bracht Google opnieuw een Core Update uit. De uitrol duurde bijna twee weken en had te maken met mobile-first indexering. Google zal nu de transitie naar mobile-first indexering voortzetten zodra alle websites gereed zijn.

Google Search Central Confirmation

17 November 2021

3 November 2021

NOVEMBER 2021 SPAM UPDATE

Terwijl Google zijn zoekervaring blijft verbeteren, heeft het een nieuwe update uitgerold om websites met spam te beperken. Het zal uiteindelijk websites blokkeren die misleidende trucs gebruiken en de kwaliteitsrichtlijnen voor zoekresultaten schenden.

Google Search Liason Update

3 November 2021

25 Augustus 2021

SEARCH RESULTS TITLES UPDATE

Google heeft een nieuw systeem geïntroduceerd voor het genereren van titels voor webpagina’s. Het doel is om beter leesbare en toegankelijke titels voor pagina’s te produceren. Het systeem gebruikt niet de zoekopdrachten van de zoeker, maar tekst in kopteksten, titels, links, enz., om titels voor webpagina’s te maken. Omdat de uitrol wereldwijd plaatsvindt, heeft dit invloed op de zoekresultaten in alle talen.

How Google Generates Page Titles

25 Augustus 2021

5 Augustus 2021

SEARCH SIGNALS FOR PAGE EXPERIENCE UPDATE

Google heeft veilig browsen verwijderd uit de rangschikkingssignalen die verband houden met de pagina-ervaring. Nu maken alleen Core Web Vitals (LCP, CLS, FID), HTTPS, mobielvriendelijkheid en niet-intrusieve interstitials er deel van uit.

Google Search Central Confirmation

5 Augustus 2021

26 July 2021

LINK SPAM UPDATE

Het kostte bijna twee weken om de Link Spam Update van Google volledig te implementeren. De update is bedoeld om slechte linkbuilding-praktijken verder te devalueren en het kopen en verkopen van links te voorkomen. Het maakt deel uit van de voortdurende inspanningen van Google om de zoekfunctie te verbeteren en hoogwaardige inhoud te belonen.

Google Search Central Confirmation

Qualifying Links & Link Spam Update

26 July 2021

1 July 2021

JULY 2021 CORE UPDATE

De kernupdate van juli 2021 werd uitgerold van 1 tot 12 juli. Veel websites merkten in deze periode schommelingen in de ranglijst op. Dit was grotendeels te danken aan de kernupdate, die zich richtte op het geven van voorkeur aan kwaliteitsinhoud en de autoriteit ervan.

Google SearchLiaison Confirmation

Learn More About Core Update

1 July 2021

15 Juni 2021

PAGE EXPERIENCE RANKING UPDATE

De Page Experience Ranking Update van Google werd medio juni geleidelijk uitgerold en was eind augustus voltooid. De zoekmachine houdt rekening met verschillende signalen die verband houden met de pagina-ervaring, waaronder de Core Web Vitals voor het rangschikken van webpagina’s.

Google Search Central Tweet

Page Experience Update Details

15 Juni 2021

10 Juni 2021

GOOGLE UPDATE TO PROTECT PEOPLE FROM HARRASMENT

Google heeft een verbetering doorgevoerd om herhaalde intimidatie van mensen vanwege de zoekresultaten voor hun naam te voorkomen. Als mensen daarom vragen, past Google automatische rankingbescherming toe en voorkomt dat inhoud van sites van lage kwaliteit in de zoekresultaten verschijnt.

Google SearchLiason Confirmation

Improving Search To Protect People From Harassment

 

10 Juni 2021

2 Juni 2021

JUNE 2021 CORE UPDATE

Deze update werd zes maanden na de vorige kernupdate uitgerold. Het is een regelmatige update om de algehele zoek- en gebruikerservaring te verbeteren. Het is in uitvoering en zal in juli volledig worden uitgerold.

Google SearchLiason Confirmation

2 Juni 2021

8 April 2021

GOOGLE PRODUCT REVIEWS UPDATE

De productrecensie-update van Google is bedoeld om goed onderbouwde recensie-inhoud te belonen. Het zal de voorkeur geven aan beoordelingen die rijke informatie bieden en de gebruikers ten goede komen. Het zal zowel razzia’s als afzonderlijke productrecensies beïnvloeden.

Google Search Central Confirmation

Learn More About The Product Review Update

8 April 2021

11 Februari 2021

GOOGLE IMAGE SEARCH UPDATE

Google heeft in november 2020 aangekondigd dat het verbeteringen aanbrengt in de zoekresultaten voor afbeeldingen. De update is in februari 2021 voltooid. Het heeft twee aspecten van Google Afbeeldingen zoeken verbeterd: het verminderen van dubbele afbeeldingen in de zoekresultaten en het weergeven van afbeeldingen voor alternatieve betekenissen wanneer dat nodig is.

Google SearchLiason Confirmation

11 Februari 2021

11 Februari 2021

PASSAGE INDEXING/RANKING (FOR ENGLISH IN US ONLY)

Google lanceerde Passage Ranking voor zoekopdrachten in het Engels in de VS op 10 februari 2020. Met de update worden specifieke passages op een pagina geïdentificeerd voor relevante zoekopdrachten. Volgens Google zal de update 7% van de zoekopdrachten wereldwijd verbeteren en is het een doorbraak in de ranking voor deze zoekopdrachten.

Passage Indexing: A Breakthrough In Ranking

Google SearchLiason Confirmation

 

11 Februari 2021

3 December 2020

DECEMBER 2020 BROAD CORE ALGORITHM UPDATE

Nog een van de routinematige algoritme-updates van Google om de kwaliteit van de zoekresultaten te verbeteren en andere bugs om de zoekprestaties te verbeteren.

Google SearchLiaison Confirmation

3 December 2020

12 Oktober 2020

INDEXING ISSUES & FIXES

De Google-ranglijsten zijn onstabiel sinds het laatste indexeringsprobleem. De zoekmachine heeft een update uitgebracht om problemen met indexering en canonicalisatie op te lossen.

More Indexing Issues & Fixes

12 Oktober 2020

29 September 2020

INDEXING ISSUES

Verschillende pagina’s zijn gedeïndexeerd en uit Google verwijderd. Er was een plotselinge toename van het aantal klachten over indexeringsproblemen vanuit de SEO-gemeenschap.

Pages Dropping Out of Google

29 September 2020

10 Augustus 2020

GOOGLE GLITCH

In de middag waren er enorme schommelingen in de ranking. Op 11 augustus maakte John Muller van Google echter duidelijk dat de update een storing was en is verholpen.

John’s Tweet

10 Augustus 2020

5 Mei 2020

MAY 2020 BROAD CORE ALGORITHM UPDATE

Nog een routine-update van Google om de zoekprestaties te verbeteren en gebruikers relevante zoekresultaten te bieden.

Google SearchLiaison Confirmation

5 Mei 2020

Februari 2020

GOOGLE RANKING ALGORITHM UPDATE – UNCONFIRMED

Verschillende websites ondervonden rankingschommelingen. Danny Sullivan, Google’s Public Search Liaison, deelde geen enkele bevestiging van de update, maar verklaarde dat Google voortdurend updates uitvoert.

Danny Sullivan Tweets

Big Unconfirmed Google Algorithm Update

Februari 2020

7 November 2019

NOV. 2019 LOCAL SEARCH UPDATE

De hele november waren er zichtbare schommelingen in de Google Local Pack rankings en veranderingen in de zoekresultaten van Google Mijn Bedrijf. De zoekmachine bevestigde de uitrol van de Local Search Update van november 2019 op Twitter op 2 december 2019. Met deze update begon Google neurale matching (op AI gebaseerd systeem) te gebruiken om te helpen begrijpen hoe woorden verband houden met concepten.

Google SearchLiaison Confirmation

Google Local Update

7 November 2019

25 Oktober 2019

GOOGLE BERT UPDATE

De BERT-update wordt al een week uitgerold. Het helpt de zoekmachine om 1 op de 10 zoekopdrachten beter te begrijpen dan ooit tevoren. Google stelt dat BERT “de grootste sprong voorwaarts in de afgelopen vijf jaar vertegenwoordigt, en een van de grootste sprongen voorwaarts in de geschiedenis van zoeken”. Na de update ervoer de New York Times een daling in het zoekverkeer en de rankings.

Understanding searches better than ever before

New York Times Search Ranking Drop After Google BERT Update

25 Oktober 2019

24 September 2019

SEPTEMBER 2019 CORE UPDATE

Google heeft de kernupdate voor deze maand uitgerold nadat deze eerder vandaag vooraf was aangekondigd. De zoekmachine bevestigde dat de update de komende dagen in hun verschillende datacenters zal worden uitgerold.

Google To Release September 2019 Core Update Later Today

Google SearchLiaison Announcement

24 September 2019

16 September 2019

SEPT. 2019 REVIEW RICH RESULTS UPDATE

Deze update, ook bekend als Starmageddon, is bedoeld om de kwaliteit van de rijke resultaten van Google-recensies te verbeteren en ze nuttiger en betekenisvoller te maken.

Making Review Rich Results more helpful

Google Starmageddon

16 September 2019

12 September 2019

ELEVATING ORIGINAL REPORTING IN SEARCH

De update is gemotiveerd om originele rapportage in ranglijsten te promoten en deze voor lange tijd bovenaan de SERP’s te plaatsen.

Google: New algorithms to promote original reporting

12 September 2019

29 Augustus 2019

DOMAIN LEASING PENALTY

Google begint met het bestraffen van die secties (subdomeinen en submappen) van websites die worden verhuurd aan andere domeinen om hun inhoud beter te laten scoren.

Google Begins Penalizing Domain Leasing

29 Augustus 2019

7 Augustus 2019

GOOGLE SEARCH ALGORITHM TWEAKED

Het Google-zoekalgoritme is aangepast om minder pornografische inhoud weer te geven in de zoekresultaten voor zoekopdrachten zoals lesbisch, tiener, schoolmeisje, enz. Pandu Nayak, Google’s Vice President voor Zoekmachinekwaliteit, legt uit: “We hebben maatregelen genomen in gevallen waarin, wanneer er is een reden waarom het woord op een niet-pornografische manier wordt geïnterpreteerd; die interpretatie wordt naar voren gebracht.”

Less Pornographic content For Lesbian, Teen & Other Queries

7 Augustus 2019

1 Augustus 2019

GOOGLE POSTS HELP ADVICE

Ondanks dat Google zegt dat er geen oplossingen zijn voor hun algoritme-updates, heeft de zoekmachine advies gepost over wat site-eigenaren kunnen doen om hun domein beter te laten presteren in de SERP’s ten tijde van hun kernupdates. Ook bevestigt het artikel dat Google geen kleinere kernupdates aankondigt, omdat deze over het algemeen niet algemeen merkbaar zijn.

What webmasters should know about Google’s core updates

1 Augustus 2019

9 Juni 2019

PRE-ANNOUNCED BROAD CORE UPDATE

Danny Sullivan bevestigt op Twitter dat hij toekomstige brede kernupdates vooraf zal aankondigen. Hij zei ook dat websites niets kunnen repareren.

Google To Pre-Announce Future Core Search Algorithm Updates

9 Juni 2019

8 Juni 2019

JUNE 2019 CORE UPDATE

Danny Sullivan van Google bevestigt dat de Core Update van juni 2019 klaar is met uitrollen.

Google June 2019 Core Update Finished Rolling Out

8 Juni 2019

7 Juni 2019

GOOGLE SITE DIVERSITY IN SEARCH

Google bevestigde op Twitter dat Google Zoeken de vermeldingen van dezelfde website zal beperken tot twee (maximaal) voor de meeste zoekresultaten. De zoekmachine verzekerde gebruikers dat ze meer sitediversiteit in de zoekresultaten zullen vinden.

Google Site Diversity in Search

7 Juni 2019

4 Juni 2019

JUNE 2019 CORE UPDATE

Google kondigde de lancering van deze update vooraf aan op Twitter en bevestigde later dat de update live was en in dezelfde thread werd uitgerold. Het is een van de vele updates die Google regelmatig uitrolt om de zoekkwaliteit te verbeteren.

June 2019 Core Update

4 Juni 2019

12 Maart 2019

MARCH 2019 CORE UPDATE

Google kondigde de uitrol van deze update aan op Twitter. Verschillende websites ondervonden schommelingen in hun ranglijst.

March 2019 Core Update

Google SearchLiaison Confirmation

12 Maart 2019

...

...

Mei 2003

GOOGLE DOMINIC UPDATE

Deze update omvatte de grote verandering in de manier waarop Google de backlinks crawlde en analyseerde. Dit is vernoemd naar een pizzarestaurant in Boston!

Google Dominic Update Discussion

Mei 2003

April 2003

GOOGLE CASSANDRA UPDATE

Hier kwam de tijd voor straffen! Google werd een waakhond die uitkeek naar verborgen teksten en links en domeinen in mede-eigendom. Google trok duidelijk een lijn met websites waarvan de linkbuilding niet goed was gedaan.

The Cassandra Update!

April 2003

Februari 2003

GOOGLE BOSTON UPDATE

Deze werd gelanceerd in SES Boston en was de eerste Google-update waaraan een naam werd gegeven. Het combineerde een reeks algoritme-updates samen met een grote indexupdate. Dit was het begin van de komende indexupdates, die ervoor zorgden dat de rankings op de SERP’s fluctueerden, informeel ook wel ‘Google Dance’ genoemd.

The Boston Update!

Februari 2003

1 September 2002

DE GEDOCUMENTEERDE ALGORITMEVERANDERING

Dit was de eerste publiekelijk aangekondigde algoritmewijziging van Google. Het zag een daling in de kwaliteit van de zoekresultaten van Google en kreeg veel kritiek van de webmasters.

Do the Google Dance
Google Update Discussion On Webmasters

1 September 2002

11 November 2000

GOOGLE TOOLBAR UPDATE

Google lanceerde de browserwerkbalk die snelle, zeer relevante en effectieve zoekresultaten opleverde vanaf elke webpagina op internet. Het stelde de gebruikers in staat om de pagina’s van elke website te doorzoeken, zelfs als de website geen eigen zoekmachine heeft. Tegelijkertijd werd TBPR (Toolbar PageRank) toegankelijk voor webmasters.

Google Toolbar : A New Google Product

11 November 2000
Scroll to Top