UpdraftPlus: De Ultieme Back-up Plugin voor WordPress

UpdraftPlus-Logo
Inhoudsopgave

Het Bedrijf Achter UpdraftPlus

UpdraftPlus is ontwikkeld door Updraft WP Software Ltd, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd bedrijf dat zich richt op het creëren van betrouwbare en gebruiksvriendelijke WordPress tools. Het team van UpdraftPlus bestaat uit ervaren ontwikkelaars en supportprofessionals die zich inzetten om de best mogelijke ervaring te bieden aan hun gebruikers. Hun focus ligt op het leveren van hoogwaardige producten die de veiligheid en prestaties van WordPress-websites verbeteren.

Wat is UpdraftPlus?

UpdraftPlus is een krachtige back-up- en herstelplugin voor WordPress-websites. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om volledige back-ups te maken van hun websitebestanden en databases, en deze back-ups op te slaan op externe locaties zoals Google Drive, Dropbox, Amazon S3 en meer. De plugin ondersteunt zowel handmatige als geplande back-ups, waardoor website-eigenaren gemoedsrust hebben dat hun gegevens altijd veilig zijn. Een absolute must in jouw lijstje van WordPress Onderhoud plugins.

Belangrijkste Functies van UpdraftPlus

UpdraftPlus biedt een breed scala aan functies die het tot een van de meest betrouwbare en veelzijdige back-up plugins voor WordPress maken. Hier zijn de belangrijkste functies:

1. Automatische en Geplande Back-ups

UpdraftPlus stelt gebruikers in staat om back-ups automatisch en op geplande tijdstippen te maken. U kunt instellen dat back-ups dagelijks, wekelijks, of maandelijks worden gemaakt, waardoor u er zeker van kunt zijn dat uw website altijd up-to-date is.

2. Externe Opslagintegratie

De plugin ondersteunt opslag op verschillende externe locaties zoals:

  • Google Drive
  • Dropbox
  • Amazon S3
  • Rackspace Cloud
  • FTP/SFTP
  • Microsoft OneDrive
  • Google Cloud Storage
  • Backblaze B2
  • WebDAV

Deze diversiteit aan opslagopties zorgt ervoor dat u uw back-ups veilig buiten uw website kunt opslaan.

3. Volledige Back-ups

UpdraftPlus maakt volledige back-ups van uw WordPress-website, inclusief:

  • Database
  • Plugins
  • Thema’s
  • Uploads
  • Andere belangrijke bestanden

4. Incrementele Back-ups (Premium)

Incrementele back-ups, beschikbaar in de premium versie, zorgen ervoor dat alleen de wijzigingen sinds de laatste back-up worden opgeslagen. Dit bespaart tijd en opslagruimte.

5. Eenvoudig Herstellen

Deze plugin maakt het eenvoudig om uw website te herstellen vanuit een back-up. U kunt de back-up direct vanuit het WordPress-dashboard herstellen, wat een snelle en naadloze herstelervaring biedt.

6. Kloon- en Migratiefunctie

Met de kloon- en migratiefunctie kunt u eenvoudig uw website klonen of verplaatsen naar een nieuwe server of domein. Dit is bijzonder nuttig voor ontwikkelaars en website-eigenaren die van hostingprovider willen veranderen of hun website willen dupliceren.

7. Versleuteling en Beveiliging

Deze plugin biedt opties voor het versleutelen van uw back-ups, waardoor uw gegevens beschermd zijn tegen ongeautoriseerde toegang. Dit is vooral belangrijk voor websites die gevoelige of persoonlijke informatie verwerken.

8. Multisite Ondersteuning (Premium)

De premium versie van UpdraftPlus ondersteunt WordPress multisite netwerken, waardoor het een geschikte keuze is voor grote websites met meerdere subdomeinen of subsites.

9. Rapportage en Meldingen

De plugin stuurt meldingen en rapporten via e-mail, zodat u altijd op de hoogte bent van de status van uw back-ups. Dit zorgt voor extra gemoedsrust, omdat u onmiddellijk op de hoogte wordt gesteld als er iets misgaat.

10. Meerdere Talen

De plugin is beschikbaar in meer dan 16 talen, wat het toegankelijk maakt voor een wereldwijd publiek.

Voordelen

 1. Gebruiksvriendelijkheid: Deze plugin is ontworpen met eenvoud in gedachten. De intuïtieve interface maakt het gemakkelijk voor gebruikers van alle niveaus om snel en effectief back-ups te maken en te herstellen.

 2. Automatische en Geplande Back-ups: Met de mogelijkheid om back-ups te plannen op dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse basis, zorgt UpdraftPlus ervoor dat uw website altijd beschermd is zonder dat u er omkijken naar heeft.

 3. Externe Opslagintegratie: UpdraftPlus ondersteunt een breed scala aan externe opslagopties, waaronder Google Drive, Dropbox, Amazon S3, Rackspace Cloud, en meer. Dit betekent dat uw back-ups veilig buiten uw website worden opgeslagen, wat een extra laag bescherming biedt.

 4. Incrementele Back-ups: Deze functie, beschikbaar in de premium versie, zorgt ervoor dat alleen gewijzigde bestanden worden geback-upt, wat zowel tijd als opslagruimte bespaart.

 5. Kloon- en Migratiefunctie: Met UpdraftPlus kunt u eenvoudig uw website klonen of migreren naar een nieuwe host of domein, wat vooral handig is voor ontwikkelaars en website-eigenaren die van hostingprovider willen veranderen.

 6. Meerdere Talen en Compatibiliteit: De plugin is beschikbaar in meer dan 16 talen en is compatibel met multisite netwerken, wat het een veelzijdige keuze maakt voor internationale en grote websites.

Nadelen

 1. Beperkte Gratis Versie: Hoewel de gratis versie veel functies biedt, zijn sommige van de meest geavanceerde functies, zoals incrementele back-ups en multisite ondersteuning, alleen beschikbaar in de premium versie.

 2. Complexiteit voor Beginners: Ondanks de gebruiksvriendelijke interface, kunnen sommige van de meer geavanceerde instellingen overweldigend zijn voor absolute beginners. Een gedegen handleiding of begeleiding kan nodig zijn.

 3. Kosten van Premium Functies: De premium versie van UpdraftPlus biedt veel extra functionaliteit, maar dit komt met een prijskaartje. Voor kleine websites of hobbyprojecten kan dit een aanzienlijke investering zijn.

Handige Links en Informatie

Conclusie

UpdraftPlus is een essentiële plugin voor elke WordPress-websitebeheerder die serieus is over het beschermen van zijn of haar gegevens. Met zijn gebruiksvriendelijke interface, krachtige functies en brede scala aan opslagopties, biedt het een betrouwbare oplossing voor zowel kleine blogs als grote bedrijfswebsites. Hoewel de kosten van de premium versie en de complexiteit van sommige functies nadelen kunnen zijn, wegen de voordelen van veiligheid en gemoedsrust ruimschoots op tegen deze minpunten. Probeer deze plugin vandaag nog en ontdek waarom miljoenen website-eigenaren wereldwijd vertrouwen op deze krachtige back-upoplossing.

Deze plugin is een populaire WordPress-plugin die wordt gebruikt voor het maken van back-ups en het herstellen van websites. Met deze plugin kun je gemakkelijk volledige back-ups maken van je WordPress-bestanden, databases, plugins en thema's en deze opslaan op diverse externe opslagdiensten zoals Dropbox, Google Drive, en Amazon S3. Het belang van het gebruiken van UpdraftPlus ligt in het vermogen om je website snel te herstellen na een technisch probleem of een beveiligingsincident, waardoor je gegevens veilig en beschermd blijven.

Om UpdraftPlus in te stellen voor je eerste back-up, moet je eerst de plugin installeren en activeren vanuit het WordPress Plugin Directory. Ga daarna naar 'Instellingen' > 'UpdraftPlus Back-ups' > 'Instellingen'. Hier kun je kiezen hoe vaak je back-ups wilt maken en op welke locatie je deze wilt opslaan. Configureer de back-upfrequentie en kies je voorkeursopslaglocatie. Vervolgens kun je een back-up handmatig starten door op de knop 'Nu back-uppen' te klikken.

Om een website te herstellen met UpdraftPlus, ga je naar het dashboard van de plugin en selecteer je het tabblad 'Bestaande back-ups'. Hier zie je een lijst met alle beschikbare back-ups. Kies de gewenste back-up en klik op de knop 'Herstellen'. Je kunt selecteren welke componenten van de back-up je wilt herstellen (bijvoorbeeld bestanden, database, plugins, thema's). Na het selecteren, klik je op de knop 'Herstellen' om het proces te starten.

Ja, UpdraftPlus biedt de mogelijkheid om geautomatiseerde back-ups in te stellen. In de instellingen van de plugin kun je kiezen voor geplande back-ups door de frequentie en tijd te selecteren waarop je wilt dat de back-ups automatisch worden uitgevoerd. Dit zorgt voor regelmatige back-ups zonder dat je er zelf aan hoeft te denken.

Deze plugin ondersteunt een breed scala aan externe opslagopties voor het veilig opslaan van je back-ups. Enkele van de populairste opties zijn Google Drive, Dropbox, Amazon S3, Microsoft OneDrive, en FTP/SFTP. Dit geeft gebruikers de flexibiliteit om de opslagoplossing te kiezen die het beste bij hun behoeften past.

Met UpdraftPlus kun je ook eenvoudig een WordPress-site migreren van de ene naar de andere server. Maak eerst een volledige back-up van je site en download deze naar je lokale computer. Installeer WordPress op de nieuwe server en installeer en activeer UpdraftPlus. Gebruik vervolgens de 'Importeren' functie van UpdraftPlus om de back-upbestanden te uploaden en kies 'Herstellen' om je site op de nieuwe locatie te herstellen.

UpdraftPlus biedt zowel een gratis als een premium versie. De gratis versie biedt krachtige functionaliteiten voor het back-uppen en herstellen van je site. De premium versie biedt extra functies zoals incrementele back-ups, geavanceerdere opslagopties, multisite-ondersteuning en premium ondersteuning. De kosten voor de premium versie variëren afhankelijk van het gekozen abonnement en het aantal websites dat je wilt ondersteunen.

author avatar
PP-WebDesign
Scroll to Top